UNStudio

Sustainable Architecture, Interior Design, Master Planning
Amsterdam, Netherlands Visit website Phone
Team: Ben van Berkel, Caroline Bos

UNStudio, founded in 1988 by Ben van Berkel and Caroline Bos, is a Dutch architectural design studio specializing in architecture, urbanism and infrastructure projects. The name, UNStudio, stands for United Network Studio, referring to the collaborative nature of the practice. Throughout 25 years of international project experience, UNStudio has continually expanded its capabilities through prolonged collaboration with an extended network of international consultants, partners, and advisors across the globe. This network, combined with our centrally located offices in Amsterdam and Shanghai, enables us to work efficiently anywhere in the world. As a network practice, a highly flexible methodological approach has been developed which incorporates parametric designing and collaborations with leading specialists in other disciplines. Since its inception, the office has produced a wide range of work ranging from public buildings, infrastructure, offices, residential, products, to urban masterplans. Pivotal UNStudio projects within these fields include the Mercedes-Benz museum in Stuttgart (Germany), the large scale mixed-use project Raffles City in Hangzhou (China), the luxurious department store Galleria Centercity in Seoul (Korea), the urban and architectural plan for 81 residential towers of I'Park City in Suwon (South Korea), department store Star Place in Kaoshiung (Taiwan), private family house VilLA NM in Upstate New York (USA), the Agora theatre in Lelystad (The Netherlands) and the Erasmus Bridge in Rotterdam (The Netherlands).






You can't undo this action. Do you still want to delete this project?

Do you want to unpublish this project? You can publish it again anytime.

You have 4 features left. Would you like to feature your project?

You have 4 features left. Would you like to feature your project?

Do you really want to unfeature your project? Please, realize that by clicking on Yes, you wont obtain the feature back.

Developed by

Green Planet Architects © 2018 All rights reserved