Images Copyright: © Christian Barahona

Nestlé Social Building

CategoryCommercial, Interior
TeamArchitect: Guillermo Hevia, Collaborators: Francisco Carrión, Tomás Villalón, Marcela Suazo
LocationGraneros, Chile
AwardMejor Proyecto Hunter Douglas Mundial del año 2009
DescriptionThe new building, part of Nestlé´s social block at the Granero factory, uses a variety of bioclimatic strategies, within a company policy of rational use of energy resources and economics in the 21th century. These strategies prioritize the usage of natural resources, passive ventilation systems, air-condition and cleaning for inside spaces, natural controlled illumination, effective cost savings in the use of hydro logical resources (water consumption of restrooms, etc), tendencies to find the best sustainability, quality of life, rational use of resources and protection of the environment.

The building is crowned by a suspended roof, façades with a double-skin, the additional multiuse water pond serves as fire-water standby and cooling system through evaporation for the sun exposed façades in the hot period.
Photography ©Cristián Barahona, Guillermo Hevia H.
ClientNestlé Chile S.A.
Start date02-06-2009
StatusBuilt
Area2800
Area Units.q.m.
Developed by

Green Planet Architects © 2018 All rights reserved