Images Copyright: © Daniel Schafer

Reconversion Expo Zaragoza 2008

CategoryCultural
TeamEstudio Lamela
LocationZaragoza, Spain
AwardPremio Unión Internacional de Arquitectos (UIA), Premio García Mercadal, Premio Nacional de Arquitectura de España 2009
DescriptionThe project stands out for its versatility, for the use of the concept Expo 2008, for its uniqueness of design versus a conventional business park, and for their commitment to the environment and sustainable development. It has sought the transformation of covered spaces into a useful and pleasant areas for the user, overlooking the Ebro river. From a structural skeleton, the project takes advantage of some of the above facilities. The volume set, with overhangs and sinuous contours, maintains consistency with its function and attuned to its essence, and project color and dynamism to the outside with a set of vertical strips of different colors, depending on the group of buildings.

The facade treatment was done according to their orientation. In the round building with an overhang to protect the South and less overhang to capture the North. On the east and west facades mobile vertical louvers ensure good protection against sunlight horizontally.
ClientExpo Zaragoza Empresarial S.A.
Start date2006
StatusBuilt
Area164180
Area Units.q.m.
Developed by

Green Planet Architects © 2018 All rights reserved