Images Copyright: © Pasi Aalto / pasiaalto. com

Rundhallen Interior

CategoryPublic Space
TeamAndreas Grontvedt Gjertsen, Erlend Bauck Sole , Yashar Hanstad, Pasi Aalto
LocationTrondheim, Norway
DescriptionRundhallen is the entry hall of Samfundet in Trondheim. For a period of 11 months, the project combined efforts from more than 70 volunteer students and professionals.

The main concept was to restore Rundhallen to its original state as it was made in 1929.

The walls, ceiling and floors were restored by examining old photos from the photo archives at Samfundet. As all light sources were placed to bring greater focus to the existing shapes and structures in the circular room.

All additional installations were designed to emphasize the contrast between the old and new, highlighting some of the dignity it had when the students took the building for the first time.
ClientStudentersamfundet i Trondheim
Start date01-11-2006
StatusBuilt
Area550
Area Units.q.m.
Developed by

Green Planet Architects © 2019 All rights reserved